Охладителна система WINDFORCE 2X

Охладителната система WINDFORCE 2X разполага с два 100-милиметрови блейд вентилатори, алтернативно въртящ се вентилатор, 2 композитни медни топлоотводни тръби с директен допир до графичния чип и 3D активен вентилатор, като всичките те заедно предоставят ефективно разсейване на топлината.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Алтернативно въртене (“Alternate Spinning”) е единственото решение, което може да турбулентния въздушен поток от съседните вентилатори. Тъй като съседните вентилатори се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е противоположна в пространството между вентилаторите, което ще предизвика турбулентен въздушен поток и ще намали ефективността на разсейване на топлината. GIGABYTE завърта посоката на въртене на съседните вентилатори, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, а това намалява турбуленцията и увеличава налягането на въздушния поток.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Плавен въздушен поток: по-добро разсейване на топлината

СТАНДАРТНО ВЪРТЕНЕ

Турбулентен въздушен поток: по-лошо разсейване на топлината

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ТОПЛООТВОДНИ ТРЪБИ С ДИРЕКТЕН ДОПИР ДО GPU

Формата на изцяло медните топлоотводни тръби осигурява максимална повърхност за директен допир до графичния чип, подобрявайки преноса на топлина. Топлоотводната тръба покрива и модула VRAM чрез контакта с широката метална плоча, осигурявща правилно охладане.

КОМПОЗИТНИ ТОПЛООТВОДИ

Композитните топлоотводни тръби комбинират термо проводимост и фазово отместване за ефективно управление на преноса на топлина между двата твърди интерфейса, увеличавайки охладителния капацитет.

ЗДРАВА КОНСТРУКЦИЯ

Екстренмна издръжливост и овърклокване

Графичната карта използва схема с 4+2 захранващи фази, за да позволи на транзисторите MOSFET да работят при по-ниски температури, а схемата за защита от прегряване и разпределение на натоварването на всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицираните за Ultra Durable бобини и кондензатори, предоставяйки превъзходна производителност и по-дълъг живот на системата.

Защита на задната плоча

Задната плоча не само осигурява естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, за да осигури цялостна защита.

ТОТАЛЕН КОНТРОЛ

Интерфейсът и функционалността на софтуера зависят от модела.

AORUS Engine

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Изтегляне

* Всички изображения на тази страница са само илюстративни.