Охладителна система WINDFORCE 2X

Охладителната система WINDFORCE 2X разполага с 2 броя 90-милиметрови уникални блейд вентилатори, алтернативно въртящ се вентилатор и функция 3D активен вентилатор, като всички те заедно предоставят ефективно разсейване на топлината.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Алтернативно въртене (“Alternate Spinning”) е единственото решение, което може да турбулентния въздушен поток от съседните вентилатори. Тъй като съседните вентилатори се въртят в една и съща посока, посоката на въздушния поток е противоположна в пространството между вентилаторите, което ще предизвика турбулентен въздушен поток и ще намали ефективността на разсейване на топлината. GIGABYTE завърта посоката на въртене на съседните вентилатори, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, а това намалява турбуленцията и увеличава налягането на въздушния поток.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Плавен въздушен поток: по-добро разсейване на топлината

СТАНДАРТНО ВЪРТЕНЕ

Турбулентен въздушен поток: по-лошо разсейване на топлината

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от перките на триъгълния вентилатор и се насочва плавно през извитата като 3D лента повърхност на самия вентилатор, като това ефективно подобрява въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D Active Fan осигурява полупасивно охлаждане, като вентилаторите остават изключени когато графичният чип е слабо натоварен или се играе по-маломощна игра. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на своята игра в абсолютна тишина, когато системата е слабо натоварена или в режим на изчакване.

ЗДРАВА КОНСТРУКЦИЯ

Екстренмна издръжливост и овърклокване

Графичната карта използва схема от 3+1 захранващите фази, която позволява на транзисторите MOSFET да работят при по-ниска температура, а схемата за защита от прегряване и за разпределение на натоварването на всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицираните за Ultra Durable кондензатори и бобини осигуряват превъзходна производителност и по-дълъг живот на системата. (Референтната карта е с 2+1 захранващи фази)

ТОТАЛЕН КОНТРОЛ

Интерфейсът и функционалността на софтуера зависят от модела.

AORUS Engine

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Изтегляне

* Всички изображения на тази страница са само илюстративни.