Първият в света контролер PCIe 4.0x4
Първият в света контролер PCIe 4.0x4, контролерът Phison PS5016-E16 е създаден с 28-нанометрова производствена технология. Модерният производствен процес гарантира, че PS5016-E16 разполага с достатъчно изчислителна мощ за обработка на ECC, когато се използва най-новата флаш памет 3D TLC NAND. Контролерът PS5016-E16 разполага с 8 канала NAND с 32 CE мишени, DDR4 DRAM кеширане и интерфейс PCIe 4.0x4. По отношение на функциите чипът поддържа протокола NVMe 1.3, корекция на грешките LDPC и технологията за удължаване на експлоатационния живот Wear Leveling, както и техники за свръх провизиониране, подобряващи надеждността и издръжливостта на твърдотелните дискове SSD.
  • Интерфейс PCIe 4.0x4, поддържащ NVMe 1.3
  • DDR4 DRAM кеш
  • 8 канала с 32 CE
  • Phison 4-о поколение LDPC и RAID ECC
  • Поддържа пирит
  • Разсейване на топлината от контролера
Избрани NAND флаш чипове за високо качество и производителност
TOSHIBA BiCS4 96 слоя 3D TLC (800MT/s)
Флаш паметта Toshiba BiCS4 NAND оптимизира схемата и архитектурата чрез увеличаване на слоевете до 96 и постигане на по-голямо пространство за съхранение на единица площ. Пропусквателният капацитет от 800MT/s на твърдотелните дискове SSD AORUS NVMe от 4-о поколение далеч надхвърля този на устройствата PCIe 3.0x4 , постигайки превъзходна производителност при съхранение.
AORUS NVMe Gen4 SSD
SSD с общо предназначение
Скорост на пренос
800 MT/s
400~533 MT/s
Xtreme производителност при съхранение
С новия PCIe 4.0 контролер твърдотелните дискове AORUS NVMe Gen 4 предоставят светкавични скорости: до 5000 MB/s при последователно четене и до 2500MB/s при последователен запис. Производителността при последователно четене на PCIe 4.0 SSD е до 40% по-бърза от тази на дисковете PCIe 3.0 SSD. Подгответе се да влезете в слеващото поколение компютри с по-бърза и плавна работа, игри, стрийминг, и рендиране с интензивно използване на графиката.
Скорост на последователно четене
SSD диск AORUS NVMe поколение 4
Обикновени SSD дискове с PCIe 3.0
Производителност (MB/s)
5000
3500
Покриващо целия корпус медно термо решение за изключителна работа на SSD дисковете PCIe 4.0
Медният радиатор за целия корпус взема предвид преноса на топлина от ключови компоненти както от предната, така и от задната страна на устройството, на контролера и на NAND Flash паметта. Изцяло медните радиатори имат 69% по-висок капацитет за пренос на топлина в сравнение с алуминиевите радиатори, което осигурява на SSD дисковете AORUS NVMe Gen4 най-доброто разсейване на топлина за работа при четене / запис.
Топлопроводимиост
меден(CU)
Алуминиев(AL)
401W/mk
237W/mk
Ефективна медна схема за разсейване на топлината
В сравнение с плочката за разсейване на топлината от M.2, новите ефективни медни системи за разсейване на топлината с 27 ребра добавят много по-голяма повърхност, която подобрява термо преноса от източниците на топлина и по-бързо постигане на топлинен баланс. Освен това оребреният дизайн на плочата осигурява много по-голяма обмен на топлина с въздушния поток, идващ от всяка посока. И двата уникални дизайна гарантират, че ключови компоненти на SSD дисковете PCIe 4.0 ще продължат да поддържат подходящи работни температури дори при ултрависоки трансферни нива.
Защо е толкова важно да задържим ниска температурата на дисковете SSD?
  • По-високата работна температура може да доведе до загуба на данни. Деградирането на загубите на данни може да скочи стотици пъти.
  • Чрез медните плочи за разсейване на топлина, покриващи целия корпус, SSD дисковете AORUS NVMe Gen 4 могат да работят при по-ниски температури, което подобрява надеждността на съхранение на данни. Освен това SSD дисковете могат да предоставят екстремно висока производителност за дълги периоди от време.
Покриващ целия корпус меден щит за разсейване на топлината
Метализиран топлоразсейващ M.2
△T ℃ (по-малко е по-добре)
*Тестовият резултат е базиран на вътрешен тестов процес, реализиран само с референтна цел, а реалната производителност може да варира при различни обстоятелства.
16% подобрение
SSD дискът AORUS NVMe Gen4 отговаря на изискванията на PS5 за разширение на дисковото пространство
SSD дискът AORUS NVMe Gen4 отговаря на изискваната производителност и размери за PS5 M.2 SSD.

Според изискванията за разширяемост на PS5, скоростта на SSD при последователно четене трябва да бъде до 5500MB/s. Работейки с PS5, SSD дискът AORUS NVMe Gen4 предоставя последоватено четене до 5600 MB/s.

Възприемайки ефективната медна система за разсейване на топлината, SSD дискът AORUS NVMe Gen 4 може да работи при по-ниски работни температури, за да подобри надежността на съхранение на данни.

Насладете се на вълнуващо геймърско изживяване чрез използване на SSD диск AORUS NVMe Gen4 с вашата конзола PS5, за да разширите още повече капацитета за съхранение

*Скорост при четене при тест чрез процес на оценка на PS5 M.2
SSD кутия с инструменти
Току-що обновеният инструмент SSD Tool Box е софтуер, който дава на потребителите поглед към състоянието на SSD диска и разнообразни аспекти като име на модела, версия на фърмуера, „здравословно състояние“ и температура на датчика. Освен това потребителите могат да изчистят всички данни чрез функцията Secure Erase. Можете да свалите приложението SSD Tool Box от този линк.
Функцията "SSD tool box" може да варира в различните модели
Гарантирано качество
Екстремната производителност
се осигурява от стандртен тест с най-висок клас
Композиция
Размери
Капацитет* Модели Последователно четене MB/s** Последователен запис MB/s** Произволно четене IOPS** Произволен запис IOPS**
500GB AORUS NVMe Gen4 SSD 500GB
(GP-ASM2NE6500GTTD)
5000 MB/s 2500 MB/s 400k 550k
1000GB AORUS NVMe Gen4 SSD 1TB
(GP-ASM2NE6100TTTD)
5000 MB/s 4400 MB/s 750k 700k
2000GB AORUS NVMe Gen4 SSD 2TB
(GP-ASM2NE6200TTTD)
5000 MB/s 4400 MB/s 750k 700k
* Note: 1GB = 1 милиард байта. Реалният използваем капацитет може да се различава в отделните модели.
** Скорости, базирани на вътрешни тестове. Реалната производителност може да се различава в отделните модели.