Grafický čip Radeon™ RX 5700

Ohýbáním pravidel vznikají skvělé herní zážitky. Grafická karta Radeon™ RX 5700 je poháněna zbrusu novou architekturou RDNA a je od základů navržena pro výjimečný výkon v rozlišení 1440p a výjimečnou energetickou efektivitu pro vysoce věrné hraní. Je vybavena nejnovější 8GB vysokorychlostní paměti GDDR6 a podporou PCI Express 4.0, která jí poskytuje dvojnásobnou šířku pásma.

Průlomová herní architektura RDNA

GPU řady Radeon RX 5700 jsou poháněny novou architekturou RDNA, která je srdcem pokročilého 7nm výrobního procesu. RDNA obsahuje až 36 zcela přepracovaných výpočetních jednotek poskytujících neuvěřitelný výkon a víceúrovňovou hierarchii mezipaměti navrženou tak, aby poskytovala sníženou latenci, větší šířku pásma a nižší spotřebu. Ve srovnání s předchozí generací architektury Graphics Core Next (GCN) poskytuje až 1,25× vyšší výkon na takt¹ a až 1,5× vyšší výkon za watt².

Akcelerovaná věrnost her

GPU Radeon RX 5700 pohánějí hry s vysokou věrností pro pohlcující exploze, fyziku a světelné efekty, které vdechnou život realistickému obrazu. Vysoce výkonná architektura RDNA byla navržena tak, aby výrazně vylepšila funkce jako jsou Radeon™ Image Sharpening, FidelityFX, TressFX, TrueAudio Next a VR technologie³ pro maximální výkon a krásné herní zážitky.

Podmanivá herní dynamika

Pozvedněte své herní zážitky na další úroveň. Vyzkoušejte hry bez zadrhání a trhání díky technologiím Radeon FreeSync™⁴ a FreeSync™ 2 HDR⁵, které jsou k dispozici na více než 700 monitorech. Získejte konkurenční výhodu se sníženou latencí vstupu díky funkci Radeon™ Anti-Lag, která poskytuje extrémně rychlou dobu odezvy vašich oblíbených esports her. Nejnovější software Radeon™ využije plný potenciál vašeho GPU. Ovladače jsou optimalizovány pro nová vydání her a vysoce přizpůsobitelné herní zážitky.

(*Pro více informací klikněte na logo)



POZNÁMKY
*: "Game Clock" je očekávaný takt GPU při spouštění typických herních aplikací nastavených na typické TGP (Total Graphics Power). Skutečné takty se u jednotlivých her mohou lišit.
1. Testování prováděné laboratořemi AMD dne 23. 5. 2019 ukázalo geomean 1,25× na takt ve 30 různých hrách při nastavení 4K Ultra a 4× AA. Výkon se může lišit v závislosti na použité verzi ovladačů. RX-327
2. Testování prováděné laboratořemi AMD dne 23. 5. 2019 při použití nastavení Division 2 s rozlišením 2 560 × 1 440 px Ultra. Výkon se může lišit v závislosti na použitých ovladačích. RX-325.
3. Premium produkty Radeon VR Ready jsou vybrané grafické čipy Radeon, které splňují nebo překračují specifikace doporučené pro Oculus Rift nebo HTC Vive pro grafické karty/GPU. Pro provoz příslušných HMD by mělo být splněno i použití dalšího hardwaru (včetně CPU) a systémové požadavky doporučené Oculus Rift nebo HTC Vive. S tím, jak se technologie VR, HMD a další hardware a software VR vyvíjí nebo bude k dispozici, mohou se tato kritéria bez předchozího upozornění změnit. Výrobci počítačů mohou mít jiné konfigurace, což vede k různým výsledkům VR/výkonu. Ověřte si možnosti VR u výrobce počítačové sestavy. GD-102
4. Technologie Radeon FreeSync vyžaduje monitor a grafiku AMD Radeon™, oba s podporou FreeSync. Pro více informací se podívejte na stránky www.amd.com/freesync. Před zakoupením ověřte funkčnost u výrobce sestavy. GD-127
5. FreeSync 2 HDR nevyžaduje monitory podporující HDR; když je detekován obsah s podporou FreeSync 2 HDR, může ovladač nastavit monitor do nativního režimu. V opačném případě vyžaduje HDR obsah, aby byl systém nakonfigurován s kompletním řetězcem obsahu připraveným na HDR, včetně: grafické karty, grafického ovladače a aplikace. Video obsah musí být odstupňován podle HDR a prohlížen pomocí přehrávače připraveného na HDR. Obsah v režimu okna vyžaduje podporu operačního systému. GD-105