XTRÉM TÁROLÁSI TELJESÍTMÉNY
A világ első Gen4 vezérlőjével és gondosan válogatott memóriachipjeivel az AORUS Gen4 AIC 8 TB SSD szuper teljesítményre képes: akár 15 ezer MB/s* szekvenciális olvasásra és akár 15 ezer MB/s* szekvenciális írásra. Az AORUS Gen4 AIC 8TB SSD adattároló teljesítmény akár 3x is gyorsabb, mint egy hagyományos, RAID-be kapcsolt Gen4 SSD-tömbnek. Emellett a fejlett hűtési dizájnnak köszönhetően a vezérlő és a memóriachipek is mindvégig alacsony hőmérsékleten dolgoznak, garantálva ezzel, hogy a Gen4 SSD teljesítményét semmi sem csökkentheti, mindig a maximális sebességet élvezheted. Készülj fel a következő generációs PC-k világára és élvezd már ma a gyorsabb adattárolást, amely jelentősen jobb teljesítményt hoz a grafikailag intenzív feladatok, sőt, a játékstreaming során is.
Szekvenciális olvasási sebesség
AORUS Gen4 AIC SSD 8TB
Átlagos PCIe 4.0 SSD
Teljesítmény (MB/s)
15000
5000
Szekvenciális írási sebesség
AORUS Gen4 AIC SSD 8TB
Átlagos PCIe 4.0 SSD
Teljesítmény (MB/s)
15000
4400
* A teljesítmény belső laborban készült méréseken alapszik, ami a különböző konfigurációkkal együtt változhat.
Emellett a tesztkörülmények PCIe 4.0 x16 foglalatot, Windows 10 rendszert és AHCI módot jelentenek, a szoftver pedig az AORUS Storage Manageren belül az instant RAID volt.
Kattints, hogy mindent megtudj a hihetetlen teljesítmény részleteiről

Egyszerű RAID egyetlen kattintással
Lépések a 15 000 MB/s-os Ultragyors Olvasási/Írási sebességhez


MIndenképp ey x16 foglalatba telepítsd a kártyát és váltsd a PCIe Bifurcation beállítást 4x4 módba, majd indítsd újra a géped.
* A PCIe sávszélességéről tájékozódj az alaplap útmutatójában.


  1. Töltsd le az AORUS Storage Manager programot és futtasd az instant RAID-et egy kattintással.


  1. A RAID utána lépj a Disk Management lapra és particionálj igényeidnek megfelelően.
  2. Olvasd át a QVL adatbázist a kompatibilis platformok ügyében.
A VilÁg elsŐ PCIe 4.0 x4 VezÉrlŐje
A világ első PCIe 4.0x4 vezérlője, a Phison PS5016-E16 chip 28 nm-es gyártástechnológiával készült. A fejlett gyártás lehetővé tette, hogy a PS5016-E16 elegendően erős legyen a legújabb 3D TLC NAND Flash chipek kezeléséhez akár ECC-számítással együtt is. A PS5016-E16 emellett 8-csatornás működést támogat 32 CE (Chip Enable) vonallal, kezeli a DDR4 DRAM cache-t és a PCIe 4.0x4 interfészt. A szolgáltatások között ott a teljes NVMe 1.3 protokoll támogatása, az LDPC hibajavítás, a Wear Leveling és az Over-Provisioning, amelyek tovább növelik az SSD megbízhatóságát és élettartamát.
Minőségi NAND Flash chipek a kiváló teljesítményért
TOSHIBA BiCS4 96-rétegű 3D TLC (800MT/s)
A Toshiba BiCS4 NAND Flash optimalizált architektúrája lehetővé tette a 96-rétegű felépítést, hogy ugyanakkora helyen még nagyobb tárolókapacitást nyújtson. Az AORUS NVMe Gen 4 SSD-je 800 MT/s adatátviteli sebessége messze meghaladja az eddigi PCIe 3.0x4 eszközök teljesítményét, ezáltal minden eddiginél jobb adattárolási sebességet nyújt.
AORUS NVMe Gen4 SSD
Átlagos SSD
Adatátviteli sebesség
800 MT/s
400~533 MT/s
FEJLETT HŰTÉSI MEGOLDÁS GEN4 SSD-K SZÁMÁRA
A hűtési dizájnt kifejezetten csúcskategóriás Gen4 SSD-khez alakítottuk ki, ahol a kisméretű, aktív és passzív hűtési megoldásokat ötvöztük. Ez megakadályozza, hogy az SSD-k a magas hő hatására lelassuljanak (Thermal Throttling) és garantálja a stabil működést. A működési hőmérséklet 30%-kal* alacsonyabb a pajzs, a réz hőcső és a ventilátor alkalmazásával. * A teljesítmény belső laborban készült méréseken alapszik, ami a különböző konfigurációkkal együtt változhat.
HŰTÉSI MEGOLDÁS A GEN4 SSD-KRE SZABVA
Megvezetett légáramlás és tiszta réz hűtőborda
A nagyméretű, teljes mértékben réz hűtőborda fizikailag is érintkezik az SSD legforróbb komponenseivel, a vezérlőchipekkel és a hőt a többlamellás réz hűtőbordába vezeti. A blower-típusú ventilátor hatékonyan és gyorsan vezeti el a hőt a nagy felületről, meggátolva ezzel a túlmelegedés okozta lassulást az SSD-nél, ezáltal garantálható a hihetetlenül jó teljesítmény minden körülmények között.
Hőmérséklet-érzékelő és ventilátorszabályzási profil
  1. Az integrált 8 darab hőérzékelő valós időben méri az AORUS Gen4 AIC 8TB SSD működési hőmérsékletét.
  2. Az AORUS Storage Manager háromféle ventilátor-szabályzási módot kínál a felhasználók számára, ami függ a konfiguráció megépítésétől és a terheléstől is. Ezzel a ventilátor zajszintje is optimális minimumon tartható és az élettartama is meghosszabbítható. A Silent a csendes, a Balanced a kiegyensúlyozott, míg a Performance mód a teljes fordulatszám a profiloknál.
Miért olyan fontos alacsony hőmérsékleten tartani az SSD-ket?
* A megnövekedett működési hőmérséklet adatvesztéshez is vezethet. Az adatvesztés lehetőségének esélye századára is csökkenhet hűtéssel.
* A teljes felületet befedő réz hűtőbordával az AORUS NVMe Gen4 SSD alacsonyabb hőmérsékleten dolgozhat, ami növeli a megbízhatóságot is. Emellett az SSD extrém teljesítményre képes hosszabb időn keresztül.
AORUS Storage Manager
Az AORUS Storage Manager egy célszoftver, amely felismeri és monitorozza a több SSD státuszát, mint például hány SSD-t ismert fel a rendszer. Engedélyezz egyetlen kattintással szoftveres RAID 0-t, vagy változtasd meg a hűtési profilt, hogy tökéletesen illeszkedjen konfigurációdhoz és igényeidhez.

A konfiguráció megmutatja, mennyi adapter és SSD lett telepítve.

A státusz mutatja minden egyes SSD-nél a hőmérsékletet és a ventilátor fordulatszámát.

SSD Tool Box
A legújabb SSD Tool Box szoftver teljes betekintést enged a felhasználók számára az SSD működési paramétereibe, állapotába, emellett megjelenít minden fontos adatot. Ilyen például a tároló pontos neve, a firmware verziója, a tároló jelenlegi kondíciója és hőmérséklete. Emellett a felhasználók biztonságosan törölhetnek minden információt a tárolóról a Secure Erase funkcióval. Az SSD Tool Boxot letöltheted az alábbi linkről.
A Minőség Garantált
Az Extrém teljesítményt
Szigorú tesztek garantálják
Összeállítás
Méretek
Kapacitás* Modellek Szekvenciális olvasási sebesség MB/s** Szekvenciális írási sebesség MB/s** Véletlenszerű olvasás IOPS** Véletlenszerű írás IOPS**
8000GB AORUS Gen4 AIC 8TB SSD
( GP-ASACNE6800TTTDA )
15,000 MB/s 15,000 MB/s 430k 440k
2000GB AORUS Gen4 AIC 2TB SSD
( GP-ASACNE6200TTTDA )
15,000 MB/s 9,500 MB/s 425k 440k
* Megjegyzés: 1GB = 1 milliárd bájt. A valós használható kapacitás modellenként változhat.
** A sebességmérés belső teszteken alapul. A valós teljesítmény modellenként változhat.