În mod normal, când overclockezi sistemul, trebuie să te afli în faţa lui pentru a opera schimbări în setările din BIOS. Acesta este un fapt cunoscut şi nu există altă modalitate. De asemenea nu este posibil să se facă schimbări în BIOS în timp ce se rulează benchmark-uri, deşi există unele utilitare pentru Windows ce permit overclockarea sistemului în timpul unui benchmark, dar acestea au nevoe în general de un al doilea monitor pe care poate fi manipulat utilitarul de overclocking, deoarece ecranul principal este acaparat de benchmark ce rulează în mod full screen.

GIGABYTE s-a gândit mult la această problemă şi a venit cu o soluţie ce permite nu numai monitorizarea setărilor în timp ce se rulează benchmark-uri VGA în mod full screen, dar şi overclockarea sistemului în orice situaţie. Această aplicaţie revoluţionară se numeşte GIGABYTE Cloud OC şi permite acces în timp real pentru overclocking şi monitorizarea sistemului cu ajutorul oricărui echipament conectat la Internet, cum ar fi iPad, iPhone, notebook PC, netbook, sau orice alt smart phone dotat cu browser. Trebuie luat în considerare că atât sistemul cât şi echipamentul trebuie să fie dotate cu o conexiune Internet sau Bluetooth.

 
 
Ce este Cloud OC
Cloud OC este o aplicaţie complet nouă ce permite overclockarea sistemului via LAN, wireless LAN sau Bluetooth cu ajutorul oricărui echipament dotat cu browser de Internet. Funcţiile Cloud OC sunt categorisite în 3 tab-uri: Tuner, System Info şi Control. Tab-ul Tuner oferă o gamă completă de opţiuni de reglaje ce includ frecvenţe şi tensiuni pentru CPU, Memorie, VGA şi PCI-E. Tab-ul System Info permite monitorizarea în timp real a stării sistemului PC pentru valori ca temperatura CPU, vitezele ventilatoarelor, CPU VCore şi temperatura sistemului. Tab-ul Control permite controlarea stărilor de alimentare ale sistemului având opţiunile de restart, power off, suspend şi hibernate.
  Cloud OC
 

Urmăriţi filmul HD
Download filmul HD (fişier .mov)

 
 
Cum funcţionează Cloud OC
 

Interfaţa Cloud OC

   
Orice echipament dotat cu browser Internet  

Un sistem bazat pe o placă GIGABYTE

 

Beneficiile Cloud OC

  1. Overclocking în timp real din mers: Cloud OC oferă o gamă completă de opţiuni de setare ce includ frecvenţe şi tensiuni pentru CPU, Memorie, VGA şi PCI-E.
  2. Monitorizarea de la distanţă a PC-ului: Cloud OC permite monitorizarea în timp real a sistemului PC pentru valori ce includ temperatura CPU, vitezele ventilatoarelor, CPU VCore şi temperatura sistemului.
  3. Controlul de la distanţă al sistemului: Cloud OC permite controlul de la distanţă al PC-ului cu opţiuni ca restart, power off, suspend şi hibernate.
  4. Interfaţă prietenoasă şi puternică: Cloud OC nu este doar uşor de folosit, este de asemenea şi foarte puternic daca luăm în considerare accesul fără precedent la setările sistemului cu ajutorul oricărui echipament conectat la Internet de oriunde de pe planetă!
 
Tab-ul Tuner pentru
overclocking & tweaking
Tab-ul System pentru
monitorizarea hardware
Tab-ul Control pentru opţiunile de alimentare ale sistemului
 
 

Cerinţe Cloud OC

Hardware:

  1. Orice placă de bază GIGABYTE cu chipset X58, P55 sau H55
  2. Echipament de comandă capabil de navigare pe Internet
  3. Conexiune Internet broadband sau Wireless LAN (atât pentru placa de baza cât şi pentru echipamentul de comandă) sau opţional prin dongle Bluetooth pentru placa de bază şi suport Bluetooth pentru echipament (necesită suport Bluetooth PAN).
Software:
  1. PC : sistem de operare Microsoft Windows
  2. Utilitar Cloud OC utility instalat pe PC
 

Cum se foloseşte Cloud OC

 
Pasul 1: Lansarea utilitarului Cloud OC Pasul 2: Pornirea serverului Cloud OC
din meniul din taskbar
   
Pasul 3: setarea parolei Master
Pasul 4: Alegerea modului LAN/WAN sau
Bluetooth ca tip de conexiune şi setarea IP-ului dedicat
Pasul 5: Introducerea adresei IP a serverului Cloud OC în browserul echipamentului web, apoi introducerea parolei Master pentru log in
 
 
Download Cloud OC Pentru a downloada Cloud OC vă rugăm să gasiţi modelul de placă de bază pe secţiunea de plăci de bază a site-ului GIGABYTE. Dacă placa de bază suportă Cloud OC, utilitarul gratuit va fi disponibil pentru download în secţiunea de utilitare din zona de Download.
 
 
 
Răspândeşte ştirile prin Facebook şi Twitter:  
Toate drepturile de autor, inclusiv drepturile de copiere şi drepturile de marcă din acest site şi al lucrărilor derivate din acest site, sunt proprietatea, şi sunt
licențiate către, GIGA-BYTE Technology Co. LTD. Orice uz neautorizat este strict interzis.
Download Cloud OC Watch the HD Movie