Partajarea conexiunii de internet între mai multe aplicaţii sau PC-uri sau echipamente conectate, poate deveni foarte frustrantă uneori. Această situaţie este adevărată în special când o aplicaţie sau un echipament consumă cea mai mare parte din conexiunea disponibilă. Daca aţi încercat vreodată să descărcaţi ceva ca Torrent (continut legal, desigur), şi în acelaşi timp aţi încercat sa vizionaţi un clip video HD pe YouTube, aţi observat ca poate deveni frustrant. Clipul HD de pe YouTube se va încărca mai greu, sau mai rău, va rula cu întreruperi şi întârzieri. Acestea se întâmplă deoarece Torrent-ul consuma toată lăţimea de bandă disponibilă, lăsând prea puţină pentru alte aplicaţii ce depind de reţea. Problema este administrarea reţelei.

Pentru a permite o administrare mai bună a resurselor de reţea, GIGABYTE a dezvoltat LAN Optimizer. GIGABYTE LAN Optimizer este gândit pentru a permite utilizatorilor sa administreze diferitele tipuri de trafic de reţea astfel încât stream-uri de date cum ar fi media HD, web browsing sau gaming online să poată fi prioritizate înaintea cantităţilor mari de date descărcate ce au tendinţa de a strangula toată banda de internet.

 
 

Cum funcţionează GIGABYTE LAN Optimizer?

GIGABYTE LAN Optimizer este o aplicaţie software simplă cu interfaţă grafică ce lucrează împreună cu controllere de reţea Realtek 8111E sau mai noi. A fost proiectat să fie cât mai prietenos cu putinţă, astfel încât administrarea inteligentă a reţelei să fie simplu de înteles şi implementat.
 
LAN Optimizer : opţiunea 'Mode'
GIGABYTE LAN Optimizer are mai multe opţiuni principale 'Mode', prezentate într-o interfaţă simplă şi prietenoasă. Fiecare 'Mode' este proiectat pentru a optimiza cip-ul de reţea al plăcii de bază în funcţie de activitatea online şi preferinţele personale.

 

Opţiunile includ 'Game Mode', 'Stream Mode', 'Browser Mode' şi 'Auto modes'. Folosind detectarea inteligentă, fiecare dintre aceste moduri va ajusta automat prioritatea pachetelor de reţea în mai multe feluri, prioritizând traficul în concordanţă.

De exemplu, în 'Gaming Mode', pachetele mici dar frecvente tipice jocurilor online vor fi prioritizate, asigurând astfel o experienţă optima pentru jocurile online. 'Stream Mode' va prioritiza un flux constant de pachete asociate stream-urilor de date media, oferind timpi mai rapizi de încărcare fără întârzieri sau întreruperi. 'Browser mode' va prioritiza grupurile scurte de pachete mari pe care le genereaza de obicei navigarea pe Internet.

GIGABYTE LAN Optimizer este setat default pe 'Auto Mode' care va detecta şi va ajusta în funcţie de activităţile generale de reţea. Utilizatorii pot seta modul de lucru propriu în funcţie de preferinţele de folosire şi de alocarea dorită pentru banda de Internet.

 
 
LAN Optimizer: meniul 'Programs'

La fel ca la 'Mode', LAN Optimizer poate ajusta priorităţile de reţea în funcţie de aplicaţii sau 'Program'. Secţiunea 'Program' listează toate aplicaţiile ce folosesc banda de reţea şi arata atât viteza de Download cât şi de Upload.

LAN Optimizer permite configurarea fiecărei aplicaţii individual, cu optiuni de prioritizare sau blocare a aplicaţiilor în mod individual dacă este necesar.

 
 
 
LAN Optimizer: meniul 'Advanced'

LAN Optimizer detecteaza de asemenea lăţimea totală de bandă de reţea sau de Internet, pentru a putea asista mai departe la administrarea inteligentă şi optimizare. De asemenea se poate adăuga manual viteza preferata pentru reţea.

Sunt de asemenea prezente opţiuni pentru "Speed up Response Time" şi eliminarea "TCP Delay" ce pot îmbunătăţi viteza de internet în anumite situaţii.

 
 
 
 
Beneficiile LAN Optimizer

1. Uşurinţa în folosire: GIGABYTE LAN Optimizer este proiectat astfel încât administrarea avansată a reţelei să se poata face cât mai uşor posibil cu ajutorul unei interfeţe grafice simple şi prietenoase.

2. Mediu de reţea inteligent:GIGABYTE LAN Optimizer ofera utilizatorilor analiza si administrarea înteligentă şi adaptivă a reţelei pentru toate tipurile de trafic de reţea, cu priritizare automată a stream-urilor de date cum ar fi media HD, navigarea pe internet şi jocurile online faţa de alt tip de trafic cum ar fi descărcarea de cantităţi mari de date.

 
 
Test 1: joc online + Torrent
 
 
Test 2: redare video Youtube + Torrent
 
 
Test 3: redare video PPTV Blue Ray Quality + Torrent
** vitezele de Internet pentru teste: ADSL (download 10Mbit/s / upload 2Mbit/s)
 
 
Descărcaţi GIGABYTE LAN Optimizer

Prin descărcarea si instalarea GIGABYTE LAN Optimizer, utilizatorii se pot bucura de o experienţă îmbunătăţită de reţea şi Internet cu beneficii reale pentru gamerii online cât şi pentru un număr în creştere de utilizatori ce se bucură de content media HD prin Internet.

GIGABYTE LAN Optimizer este o aplicaţie gratuită pentru posesorii de plăci de bază GIGABYTE. Descărcaţi ultima versiune de aici.

 
 
 
 
 
Răspândeşte pagina prin Facebook şi Twitter:  
Toate drepturile de autor, inclusiv drepturile de copiere şi drepturile de marcă din acest site şi al lucrărilor derivate din acest site, sunt proprietatea, şi sunt
licențiate către, GIGA-BYTE Technology Co. LTD. Orice uz neautorizat este strict interzis.

Translated by Dragoş Frangu