Normalt, när du överklockar din datorn, måste du vara framför den för att kunna göra alla ändringar bland BIOS-inställningarna. Detta är sunt förnuft och det finns verkligen inte annat sätt att göra det. Det är inte heller möjligt att göra ändringarna i BIOS när du kör benchmarks. Det finns dock vissa Windows-verktyg som tillåter dig att överklocka systemet medan en benchmark pågår, men detta i allmänhet kräver en bildskärm där överklockningsverkyget kan manipuleras eftersom den primära skärmen tas upp av benchmark-applikationen då den körs i fullskärmsläget.

GIGABYTE tänkte långt och länge på detta och kom nu med en lösning som gör att inte enbart kan övervaka ditt systems inställningar medan du kör en grafikkorts-benchmark i fullskärmsläge, men även överklocka ditt system från i stort sett var som helst. Detta genombrott kallas GIGABYTE Cloud OC och detta ger dig i realtid tillgång till överklockning och systemövervakning med hjälp av praktiskt taget alla internetansluten enheter så som iPad, iPhone, bärbar dator, netbook, eller smartphone med en webbläsare. Observera att både systemet och enheten måste ha antingen en internet eller Bluetooth-anslutning.

 
 
Vad är Cloud OC
Cloud OC är en helt nytt program som låter di överklocka ditt system via LAN, trådlösa LAN eller Bluetooth med alla enheter som har webbläsare. Cloud OCs många funktioner är indelade i tre kategorier: "Tuner", "System information" och "Kontroll". Under "Tuner" fliken finns det ett komplett utbud av tweaking-alternativ som inkluderar processor, minne grafikkort, PCI-Express frekvenser och alla tänkbara spänningar. "System informations"-fliken visar, i realtid, status för tex processorns temperatur, fläktarnas hastighet, processorns spänning och systemets temperatur. Under fliken "Kontroll" finns det en rad styrningar av kommando likt omstart, avstängning, viloläge och strömsparläge.
  Cloud OC

Titta på HD-filmen
Ladda ner HD-filmen (.mov file)

 
 
Hur Cloud OC fungerar
 

Cloud OC gränssnittet

   
Valfri internet / Bluetooth ansluten enhet med en webbläsare  

Ett system baserat kring ett GIGABYTE moderkort

 

Fördelarna med Cloud OC

  1. Överklockning i realtid : Cloud OC erbjuder ett komplett utbud av tweaking alternativ för bland annat processorn, minnet, grafikkortet, PCI Express frekvenser, spänningar med mera.
  2. Övervaka din dator på distans: Cloud OC tillåter dig att övervaka din dator, i realtid, för värden bland annat inkluderar processorns temperatur, fläktarnas hastighet, processorns spänning, systemets temperatur.
  3. Fjärrstyrd systemkontroll : Cloud OC tillåter dig att styra din dator, på distans, genom komando som omstart, avstängning, viloläge, energisparläge.
  4. Användarvänligt gränssitt : Cloud OC är inte bara lätt att använda, det är dessutom extremt kraftfullt om man väger in alla de systeminställningar som det erbjuder genom att ansluta från vilken internet ansluten enhet med webbläsare som helst!
 
"Tuner" fliken för
överklcokning och tweaking
"System information" fliken för
övervakning av hårdvara
"Kontroll" fliken för
strömläges alternativen
 
 

Kraven för att få igång Cloud OC

Hårdvara:

  1. Valfritt GIGABYTE moderkort baserat kring X58, P55 eller H55 styrkretsen.
  2. Fjärrenhet med möjligheter att surfa på webben
  3. Internetanslutning via bredband eller Bluetooth (får både moderkortet och fjärrenheten) eller alternativ via en Bluetooth-dongel för moderkortet och Bluetooth-stöd på enheterna (kräver Bluetooth PAN-stöd)
Mjukvara:
  1. PC : Microsoft Windows operativsystem
  2. Cloud OC mjukvara installerat på datorn
 

Hur använder man Cloud OC

 
Steg 1: Starta Cloud OC mjukvaran Steg 2: Starta Cloud OC
server från startmenyn
   
Steg 3: Mata in primära lösenordet
Steg 4: Välj LAN/WAN läget eller Bluetooth läget som uppkopplings läge och inrätta en fast IP-adress
Steg 5: Mata in Cloud OC server IP adressen i webbläsaren, skriv sedan in lösenordet som du valt
 
 
Download Cloud OC För att ladda ner Cloud OC för just ditt moderkort, vänligen besök nerladdningsdelen på GIGABYTEs hemsida. Om ditt moderkort stödjer Cloud OC, kommer Cloud OC att finnas tillgängligt för nerladdning under nerladdningsfliken.
 
 
 
Dela nyheterna på Facebook och Twitter:  
Alla immateriella rättigheter, inklusive upphovsrätt och varumärke för detta arbete och dess härledda verk tillhör eller är licensierade till,
GIGA-BYTE TECHNOLOGY CO., LTD. All otillåten användning är strängt förbjuden.
Download Cloud OC Watch the HD Movie