Att dela din internetbredband mellan flera program eller mellan flera anslutna datorer samt enheter kan ibland vara väldigt frustrerande. Detta gäller särskilt om ett program, eller om en enhet, tar upp i stort sett all tillgänglig bandbredd. Om du någonsin har försökt ladda ner någonting (laglig innehåll förstås) som t.ex. en Torrent men samtidigt försökt att njuta av en HD YouTube-video så vet du om att det kan vara ganska frustrerande. HD YouTube-klippet kommer att ta lång tid att ladda, eller ännu värre, det kommer ständigt med eftersläpningar och hackar. Detta händer eftersom Torrent nerladdningen använder all tillgänglig bandbredd, vilket gör att det finns otillräckligt med övrig bandbredd för andra nätverk och applikationer. Problemet är nätverkshantering.

För att ge bättre hantering av dina nätverksresurser har GIGABYTE utvecklat LAN-Optimizer. GIGABYTE LAN-Optimizer är utformad för att användaren ska kunna hantera olika typer av nätverkstrafik, så att dataströmmar som HD-media, vanlig surfing eller online-spel kan prioriteras framför dataöverföringar (nerladdningar) som tenderar att strypa den totala nätverksbandbredden.

 
 

Hur fungerar GIGABYTE LAN-Optimizer?

GIGABYTE LAN-Optimizer är ett enkelt GUI-baserat program, som kommunicerar med Realtek 8111E, och Network Interface Controller (NIC). Det är utformat för att vara så användarvänligt som möjligt, vilket gör det enkelt att förstå och genomföra de annars avancerade nätverkshanteringar.
 
LAN-Optimizer : "Mode" alternativ
GGIGABYTE LAN-Optimizer innehåller flera huvudmenyer så kallade "Mode" vilka presenteras i ett användarvänligt gränssnitt. Varje "Mode" är utformat för att på bästa sätt optimera nätverkets chip på moderkortet enligt din online-aktivitet eller personliga preferenser.

 

Alternativen är "Game Mode", "Stream Mode"', "Browser Mode" och "Auto modes"'. Via en intelligent identifiering, kommer vart och ett av dessa lägen automatiskt att justera era nätverkspaket på olika sätt, och prioritera trafiken efter detta.

Till exempel. Under "Gaming Mode" kommer små men täta nätverkspaket att prioriteras, vilket är typiskt för online-spel, vilket i sin tur garanterar en optimal spelupplevelse. "StreamMode" kommer att prioritera mer konstant och jämnt flöde av paket vilket är associerat till media och media-streaming. Detta gör att man får snabbare laddningstider utan lagg och fördröjningar. "Browser Mode" kommer att prioritera korta, utspridda, paket som är typiskt för internet-trafik.

GIGABYTE LAN-Optimizer är som standard satt till "Auto Mode" som kommer att upptäcka och justera inställningarna enligt din allmänna nätverksaktivitet. Som användare kan man sedan ställa sin prioritet enligt önskad användning och önskad bandbreddsallokering.

 
 
LAN Optimizer: "Programs" Meny

Liksom "Mode" kan LAN-Optimizer även justera nätverkets prioriteringar av program eller applikationer. Under "Programs" finner du alla program som använder nätverkets bandbredd och de visar både din nerladdning samt uppladdnings-hastighet.

LAN-Optimizer tillåter dig att konfigurera varje "ansökan" individuellt med möjligheter att antingen blockera eller prioritera vissa enskilda program som man som användare anser behöver det.

 
 
 
LAN Optimizer: "Advanced"' Meny

LAN-Optimizer upptäcker också din totala internet eller nätverksbandbredd, för att ytterligare hjälpa till att kontrollera bandbredden. Detta för att t.ex. uppladdning av data inte ska påverka nerladdning.

Det finns även alternativ som "Speed up Response Time" och ta bort "TCP Delay" vilket kan förbättra din internethastighet i vissa fall.

 
 
 
 
Fördelarna med LAN-Optimizer

1. Lätt att använda: GIGABYTE LAN-Optimizer är designat för att göra avancerad nätverkshantering så enkel som möjligt med ett enkelt och tillika användarvänligt grafiskt gränssnitt.

2. Intelligent nätverksmiljö:GIGABYTE LAN-Optimizer erbjuder användaren en intelligent och adaptiv nätverksanalys med hantering för alla nätverksanslutningstyper, automatisk prioritering av dataströmmar som HD-media, surfa på internet samt online-spel över annan trafik såsom stora nerladdningar av data.

 
 
Test 1: Online-spel + Torrent nerladdning
 
 
Test 2: Youtube video uppspelning + Torrent nerladdning
 
 
Test 3: PPTV Blue Ray Quality video uppspelning + Torrent nerladdning
** Uppkopplingen i testet använder ADSL uppkoppling (nerladdningshastighet 10Mbit/s / uppladdningshastighet: 2Mbit/s)
 
 
Ladda ner GIGABYTE LAN-Optimizer

Genom att ladda ner och installera GIGABYTE LAN-Optimizer, kan användaren njuta av förbättrad nätverks- och internet upplevelse med stora fördelar vid online-spel samt ett ökande antal användare som njuter av direktuppspelat HD-medieinnehåll via internet.

GIGABYTE LAN-Optimizer är helt gratis att använda för GIGABYTE moderkort. Ladda ner senaste versionen här.

 
 
 
 
 
Dela nyheterna på Facebook och Twitter :  
Alla immateriella rättigheter, inklusive upphovsrätt och varumärke för detta arbete och dess härledda verk tillhör eller är licensierade till, 
GIGA-BYTE TECHNOLOGY CO., LTD. All otillåten användning är strängt förbjuden.