Ledande inom moderkortsinnovation
 
 Hem  |  Ultra Durable™ 4 Classic  |  Modeller  
 
 

GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Classic

GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Classic moderkort inkluderar en rad exklusiva funktioner som garanterar gör-det-själv PC-byggare det absolut bästa skyddet för sin dator med inbyggda funktioner som förhindrar vanliga fel som användare stöter på från dag till dag.

 

 

Luftfuktighets-skydd
 


Det finns inget mer skadligt för livslängden på din dator än fukt. De flesta delar av världen upplever fukten som finns i lufter, lite extra påtaglig, någon gång under året. GIGABYTE Ultra Durable 4 Classic moderkorten har utformats för att se till att luftfuktigheten aldrig mer är ett problem genom en ny glasfiberväv PCB-teknik som helt enkelt stöter bort fukten som skapas under fuktiga förhållande.

Glasfibervävs PCB-tekniken använder ett nytt kretskortsmaterial som minskar utrymmet mellan fiberväven, vilket i sin tur gör det mycket svårare för fukt att tränga in i jämförelse med traditionella PCB moderkort. Detta ger mycket bättre skydd mot kortslutning och systemfel orsakade av fukt i just fuktiga förhållande.


Kortslutnings-skydd
Nya


 
Ny glasfiber-PCB
 
Traditionell grasfiber-PCB
Traditionella

 

 

 

 

Statisk elektricitets-skydd
 


Alla GIGABYTE Ultra Durable 4 Classic moderkort använder högkvalitativa OC mikrochip som är klassificerade med en högre statisk elektricitets urladdnings (ESD) motstånd än traditionella OC-implementeringar. GIGABYTE Ultra Durable ™ 4 moderkort använder kretsar med upp till tre gånger så bra ESD skydd jämfört med traditionella IC-kretsar. Detta bidrar till att bättre skydda moderkortet och dess komponenter mot potentiella skador orsakade av statisk elektricitets.
  Kretsar med högt ESD-motstånd
  Kretsar med traditionellt ESD-motstånd
*
Förbättrat USB-skydd

 

 

 

 

Strömavbrotts-skydd
 


Om ditt hem plötsligt får ett strömavbrott av någon anledning är GIGABYTE Ultra Durable 4 moderkorten utrustade så att du inte kommer att få ett totalt havererat system. Alla GIGABYTE Ultra Durable 4 moderkort använder en patenterad DualBIOS™ teknik för att ge ett säkert skydd för BIOS på ditt moderkort. Vid en misslyckad inläsning så kommer moderkortet automatiskt att uppdaterar "main" BIOS med den information som finns på "back-up" BIOS Detta kan t.ex. behövas göra då kan fått ett kritiskt strömavbrott


BIOS återställning

GIGABYTE Ultra Durable™ 4 Classic moderkort har också en speciell överspännings IC krets som skyddar ditt moderkort, och din dator, från alla de uppsving/spikar som kan uppstå på spännings-sidan. Detta bidrar till att din dator är utrustad för att hantera eventuella potentiellt oregelbundna och inkonsekventa spänningar.

 
Överspännings-skydd*
   
 
     
Överspännings-skydd
Utan överspännings-skydd
 
* Kretsarna kan variera mellan olika modeller

 

 

 

 

Skydd mot höga temperaturer
 


GIGABYTE Ultra Durable 4 Classic moderkorten har speciellt utvalda komponenter som gör att din dator klarar av högre temperaturer i mer extrema förhållande, men samtidigt hindrar man datorn från överhettning. Allla GIGABYTE Ultra Durable ™ 4 Classic moderkorten använder solida kondensatorer som både minskar temperaturen för hela moderkortet och samtidigt bidrar det till ett robustare moderkort vid höga temperaturer. Valet av lägre "RDS (on)MOSFET"-transistorerna bidrar även det till att sänka de operativa temperaturerna betydligt i jämförelse med traditionella MOSFET lösningar. Dessa komponent-tekniker kombineras för att garanterat öka livslängden och stabiliteten på din dator.


Kondensator jämförelse
MOSFET jämförelse*
 
Alla kondensatorer är solida
 
Traditionell design på kondensatorerna
*
50 000 h av arbete med en beräknad temperatur på 85°C.
 
Lägre RDS(on) MOSFET design
 
Traditionell MOSFET design
*
Lägre RDS(on) MOSFET designen kan variera mellan olika modeller.


Lägre RDS(on) MOSFET design (processor-zonen)
 
Traditionell MOSFET design (processor-zonen)
 
En spänningsregulator (MOSFET) är en brytare som tillåter eller inte tillåter elektrisk ström att passera genom en elektronisk krets.
 

 

 

Dela nyheterna på Facebook och Twitter: