GIGABYTE breidt GPU-server portfolio uit met een nieuwe server voor liquid cooling en een server voor generatieve AI en HPC
Nieuwe systemen gebouwd op het Intel® Xeon-platform voor NVIDIA HGX H100
Aug 10, 2023

10 Augustus, 2023 ─ Giga Computing, een dochteronderneming van GIGABYTE en marktleider in high-performance servers, server moederborden en workstations, kondigt vandaag twee nieuwe GPU servers aan voor de 4e generatie Intel® Xeon® Scalable CPU en NVIDIA HGX™ H100 4- en 8-GPU platformen. Met het oog op optimale prestaties en koeling blinkt de GIGABYTE G363-SR0 uit en is zowel door processors en GPU's met hoge TDP-eisen gemakkelijk te ondersteunen. De tweede server, de GIGABYTE G593-SD2, richt zich op datacenters die de voorkeur geven aan luchtgekoelde systemen. Beide bieden de hoogst mogelijke GPU rekenkracht in een server van hun respectievelijke afmetingen. Daarnaast zal Giga Computing de nieuwe NVIDIA L40S GPU kwalificeren, die ideaal is voor multifunctionele workloads zoals AI, graphics en video. Ook worden de nieuwe workstation-georiënteerde NVIDIA Ada Generation GPU's gekwalificeerd: de NVIDIA RTX™ 5000, NVIDIA RTX 4500 en NVIDIA RTX 4000.

G363-SR0: Direct Liquid Cooling
Met grotere prestaties komt de behoefte aan meer nieuwe oplossingen. De G363-SR0 is speciaal gebouwd voor directliquid cooling (DLC) om warmte efficiënt en snel af te voeren van zowel Intel Xeon-processors als de vier NVIDIA GPU-modules. In een CPU-GPU-verhouding van 1:2 levert de 3U G363-SR0 ideale rekenprestaties voor de meeste AI- en HPC-workloads. Voor de ongelooflijke hoeveelheid snelle gegevenstoegang die nodig is, zijn er acht 2,5" bays met ondersteuning voor Gen5 NVMe/SATA/SAS drives. Om gebruik te maken van de beste netwerktechnologie zijn er zes PCIe Gen5 low-profile slots beschikbaar. En om het systeem van stroom te voorzien is er een 2+1 redundante voeding configuratie met 3000W titanium voedingen.

De DLC technologie biedt uitzonderlijke allround prestaties en is geselecteerd vanwege het vermogen om de warmte van de CPU en vier GPU's snel af te voeren. Hierdoor levert de server niet alleen snellere prestaties, maar kan er ook meer energie worden bespaard in vergelijking met een traditioneel luchtgekoeld systeem. Datacenters zullen in de nabije toekomst een steeds groter percentage van de wereldwijde elektriciteit verbruiken en om deze trend te compenseren, moeten er alternatieven worden ontwikkeld voor de traditionele serverruimtes met warme en koude gangen die hete lucht terug de ruimte in blazen. Met directe liquid cooling kan de gegenereerde warmte worden overgedragen aan facilitair water dat vervolgens het datacenter verlaat en wordt afgevoerd via een koeltoren of een ander dergelijk apparaat. Het resultaat is een vermindering van de bijbehorende koel infrastructuur, zodat de kosten kunnen worden verlaagd, wat op zijn beurt resulteert in een lagere OPEX, TCO en een verbeterde ROI.

G593-SD2: 8 GPU Systeem
Vanwege de grote vraag naar AI-training en andere rekenintensieve workloads, is er ongelooflijk veel interesse in onze G593 serie, die is ontworpen voor het hoogste niveau van GPU-versneld computergebruik. Het 5U chassis is opgesplitst met de bovenste 1U voor de dual Intel Xeon CPU's en de onderste 4U voor de NVIDIA GPU's. Dit ontwerp zorgt ervoor dat topprestaties niet worden afgeremd in een dicht chassis, zonder dat er geavanceerde koel technologieën nodig zijn.

GIGABYTE staat altijd in direct contact met zijn klanten en gewaardeerde partners en maakt daarom vaak kleine aanpassingen om te leveren wat de markt dicteert. In dit geval is de G593-SD2 ontstaan uit een kleine maar zeer gewenste wijziging in de form factor van enkele uitbreidingssleuven in de G593. Voorafgaand aan deze nieuwe server was er de G593-SD0, met ruimte gereserveerd voor low-profile slots, bovenin aan de achterkant. In het nieuwe -SD2 model zijn deze slots verwijderd en voorzien van FHHL slots die nodig zijn voor NVIDIA BlueField® DPUs. Een kleine wijziging werd doorgevoerd zodat de G593-SD2 kan profiteren van de meerdere BlueField-kaarten om AI- en HPC-gegevens sneller te verplaatsen en de beveiliging te isoleren. Beide G593-servers leveren dezelfde hoge graad van berekeningen voor generatieve AI- of zware HPC-workloads.

Support voor Accelerators
Deze week heeft NVIDIA vier nieuwe GPU-accelerators toegevoegd aan haar al uitgebreide portfolio voor computing of visualisatie, en Giga Computing zal de nieuwe GPU's ondersteunen door haar enterprise oplossingen te kwalificeren. Deze nieuwe GPU's zullen ook beschikbaar zijn voor aankoop in combinatie met onze server platforms.

De NVIDIA L40S GPU, gebaseerd op de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, is de krachtigste universele GPU voor datacenters en levert baanbrekende multi-workload acceleratie voor inferentie en training, grafische en videotoepassingen.

De nieuwe NVIDIA RTX Ada Generation GPU workstations zijn gericht op verschillende niveaus van professionele gebruikers die krachtige, real-time ray tracing, AI-versnelde compute en professionele grafische rendering nodig hebben. De op Ada gebaseerde RTX 5000, RTX 4500 en RTX 4000 GPU's zijn PCIe Gen4 luchtgekoelde kaarten die technologieën ondersteunen zoals NVIDIA® GPUDirect® voor video-ondersteuning en NVIDIA GPUDirect Remote Direct Memory Access (RDMA) voor snellere en efficiëntere gegevensoverdracht naar andere systemen.

Vandaag heeft Giga Computing nieuwe krachtige oplossingen voor GPU's aangekondigd en naarmate het jaar vordert zullen meer servers met GPU-basiskaart modules liquid cooling ondersteunen via een kit die wordt meegeleverd met de servers van het bedrijf. Hierdoor kunnen klanten hun energiekosten verlagen en hun datacenters groener maken.

Volg Giga Computing op on Twitter: https://twitter.com/GIGABYTEServer
Volg Giga Computing op LinkedIn: https://linkedin.com/company/giga-computing
Volg Giga Computing op Facebook: https://facebook.com/gigabyteserver
Media contact: Bernice Slot bernice@giga-byte.nl

Over Giga Computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de markt voor Enterprise Computing. Als afsplitsing van GIGABYTE behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we als zelfstandig bedrijf meer kunnen investeren in onze kerncompetenties. Wij bieden een compleet productportfolio voor alle workloads van datacenter tot edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data analytics, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde zijn en worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. Ga voor meer informatie naar https://www.gigacomputing.com/ en word lid van onze nieuwsbrief.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}