GIGABYTE stelt 6 Series SATA Check programma beschikbaar om de prestaties van de P67 & H67 moederborden te optimaliseren
Feb 09, 2011


Het nieuws van de SATA 2.0 problemen met Intel 6-serie chipsets heeft geleid tot veel onzekerheid over hoe dit invloed zal hebben voor degenen die een upgrade hebben gemaakt naar de nieuwe Sandy Bridge architectuur. Indien een of twee SATA-apparaten worden gebruikt dan zal dit chipset probleem geen invloed hebben op het moederbord - omdat alle apparaten kunnen worden aangesloten op de twee witte SATA 3.0-poorten die neerwaards compatibel zijn.

Echter, als er drie of meer SATA apparaten worden gebruikt, moeten zij worden geprioriteerd. Belangrijke apparaten (bv. harde schijf met het besturingssysteem) dient te worden aangesloten op de witte SATA 3.0-poorten, terwijl de minder belangrijke apparaten (bijv. een DVD-ROM) moet worden aangesloten op de Intel PCH SATA 2.0-poorten.

Om onze klanten te helpen bij het optimaliseren van de SATA prestaties van hun 6-serie moederborden heeft GIGABYTE een eenvoudig te gebruiken utility genaamd De GIGABYTE 6 Series SATA Check gecreëerd, het programma geeft aan of de SATA-poorten die in gebruik zijn, de getroffen Intel PCH SATA 2.0-poorten zijn. De software kan niet analyseren of het moederbord wordt beïnvloed door de SATA 2.0-kwestie, die van invloed kan zijn op minder dan 5 procent van de chipsets in de komende drie jaar, zoals Intel beweert.

De software zal voornamelijk analyseren of de SATA 2.0-poorten in gebruik zijn en adviseren de SATA-apparaten op de witte SATA 3.0-poorten aan te sluiten. Het hulpprogramma is een eenvoudig programma dat zal werken op elk 6-serie chipset gebaseerd moederbord en heeft drie mogelijke scenario's die verschillende adviezen voor de gebruikers aanbiedt om hun SATA-apparaten te configureren.

Kopieer dit hulpprogramma naar het bureaublad van uw P67/H67 Windows systeem, unzip, en dubbelklik op het "67sfck.exe"-bestand.

Het 1escenario toont aan dat er geen apparaten aangesloten zijn op de getroffen Intel PCH SATA2.0-poorten, en het  programma zal u laten weten dat uw "SATA-configuratie OK" is.

1st scenario

Het 2e scenario laat zien dat uw apparaten allemaal verbonden zijn met de getroffen Intel PCH SATA 2.0-poorten, en het programma zal u adviseren om "(Alstublieft) 1 of 2 apparaten uit (de) Intel PCH SATA 2.0-poorten te verplaatsen naar de vrije SATA 3.0-poorten ".

2nd scenario

Het 3e scenario toont dat u apparaten aangesloten heeft op de getroffen Intel PCH SATA 2.0-poorten en dat ook de SATA 3.0-poorten in gebruik zijn. In dit geval adviseert het programma u dat het "gebruik van (de) Intel PCH SATA 2.0-poorten niet wordt aanbevolen."

3rd scenario

De GIGABYTE 6 Series SATA Check programma is beschikbaar voor downloaden op de GIGABYTE website.

Als u op dit moment een GIGABYTE 6-serie moederbord bezit die beïnvloed wordt door de ontwerp fout geindentificeerd door Intel ® en u uw oudere product  wilt ruilen tegen een gelijkwaardige moederbord gebaseerd op de nieuwe 6-serie B3 stepping chipsets, vul dan alstublieft het volgende formulier in en zorg ervoor  dat u uw persoonlijke contactgegevens en moederbord informatie worden ingevuld.

Zodra de nieuwe moederborden beschikbaar zijn in de winkel waar u oorspronkelijk uw product heeft gekocht, zal de re-seller contact met u opnemen dat uw vervanging klaar ligt.

Ik wil mijn product registreren

Graag uw originele factuur meenemen en laten zien aan de re-seller, wanneer u om vervanging van het product vraagt.
Dank u voor uw medewerking!!
{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}