Giga Computing kondigt haar GIGABYTE Server Portfolio aan voor de 4e generatie Intel Xeon Scalable Processor
4e generatie Intel Xeon Scalable-processoren beschikken over ingebouwde accelerators om een robuuster computerplatform te bieden.
Jan 11, 2023

11 Januari, 2023 ─ Giga Computing, marktleider in high-performance servers en workstations, kondigde de volgende generatie GIGABYTE servers en server moederborden aan voor de nieuwe 4th Gen Intel® Xeon® Scalable processor om met ingebouwde accelerators efficiënte prestatiewinst te behalen. De nieuwe processoren hebben de meeste ingebouwde accelerators van alle processoren op de markt om de prestatie-efficiëntie voor opkomende workloads te helpen maximaliseren; en dat terwijl ze de virtualisatie- en AI-prestaties verbeteren. Generatieverbeteringen maken dit platform ideaal voor AI, cloud computing, geavanceerde analyse, HPC en netwerken. Voor deze markten heeft Giga Computing veertien nieuwe series aangekondigd die samen achtenzeventig configuraties vormen waaruit klanten kunnen kiezen. En al deze nieuwe GIGABYTE producten ondersteunen het volledige portfolio van 4e generatie Intel Xeon Scalable processors, inclusief de met high bandwidth memory (HBM) in de Intel Xeon Max Series.

Belangrijkste generatie technologieën en vooruitgang:

  • Prestaties per core
    • Tot en met 60 cores per socket en verbeterde instructies per klokcyclus
  • Verhoging van geheugenbandbreedte en -snelheid
    • 8-kanaals DDR5, tot en met 4800 MT/s (1 DPC)
    • Nieuw geheugen met hoge bandbreedte (HBM) voor aan geheugenbandbreedte gebonden workloads
  • Toename van de I/O-bandbreedte
    • Ondersteuning voor 80 lanes PCIe Gen5 per socket
  • Geïntegreerde Accelerators
    • Intel Advanced Matrix Extensions (Intel AMX) - INT8 en BFloat16 ondersteuning, en Intel Advanced Vector Extensions 512 (Intel AVX-512)
    • Ingebouwde accelerators voor analyses, netwerken en opslag werkzaamheden
  • Ondersteuning voor CXL 1.1+ apparaten in 4 x16 IO lanes
M-Serie
R-Serie
G-Serie
H-Serie
E-Serie

GIGABYTE Enterprise Serie – Server & Moederborden

  • M-Serie Moederborden – Single en dual socket opties die Gen4 NVMe drives en PCIe 5.0 apparaten ondersteunen
    Nieuwe series: MS73, MS03, MS33
    • MS73-HB0: dual-socket moederbord met vier LAN poorten (2x10GbE en 2x1GbE) dat snel geheugen en meerdere PCIe 5.0-uitbreidingsslots voor GPU's, opslag en netwerken ondersteunt.
  • R-serie Rackmount Servers – 1U en 2U general-purpose systemen, met de beste balans tussen rekenkracht, geheugen, opslag en uitbreidbaarheid.
    Nieuwe series: R283, R183, R162, R163, R263
    • R163-S32: 1U server ondersteunende opslagmogelijkheden voor SATA en/of U.2 drives in twaalf bays
  • G-Serie GPU Servers – 2U of 4U systemen met toonaangevende GPU-dichtheid dankzij een uitstekend thermisch en mechanisch ontwerp en gebouwd voor HPC, AI en krachtige parallelle verwerking.
    Nieuwe series: G293, G593
    • G293-S41: ondersteunt vier GPU's met dubbele sloten (PCIe Gen5) met SATA- en U.2-drive bays
  • H-Serie High-density 2U 4-node Servers – combineert vier hot-swappable nodes in een 2U-chassis en biedt extreme CPU-compute dichtheid, uitstekend voor HPC, virtualisatie, cloud en edge computing.
    Nieuwe series: H263
    • H263-S62: 2U 4-node server met 24 x 2.5” U.2/SAS/SATA drive bays (direct liquid cooling supported)
  • E-Serie Edge Servers – 1U en 2U short depth servers met opties voor IO aan voor of achterzijde, waardoor het verzamelen van gegevens niet langer in datacenters plaatsvindt en de latentie wordt verbeterd.
    Nieuwe series: E283, E263, E163
    • E163-S30: server met klein form factor, ideal voor edge deployment met redundante voedingen en uitbreidingssloten voor FHHL PCIe of OCP 3.0 apparaten

"De markten voor cloud, HPC, analytics en network zullen naar verwachting een aanzienlijke groei doormaken in 2023 en wij zijn er klaar voor", zegt Daniel Hou, Vice President bij Giga Computing. "Onze nieuwe gewilde GIGABYTE platformen zijn klaar voor Intels lancering en speciaal gebouwd voor 4th Gen Intel Xeon Scalable processors om onze klanten ongelooflijke AI-prestaties te geven en de tijd tot inzichten te versnellen. Recente feedback van klanten toont grote interesse en belofte in dit platform."

“GIGABYTE heeft met Intel samengewerkt aan de ontwikkeling van meerdere generaties CPU's, waaronder de nieuwste 4e generatie Intel Xeon Scalable-processor. De klanten van GIGABYTE zullen profiteren van hun verbeterde server aanbod dat is geoptimaliseerd voor HPC, cloud en enterprise op basis van 4e generatie Intel Xeon-processoren en de prestatieverbeteringen en workload optimalisaties die ze met zich meebrengen", aldus Suzi Jewett, General Manager, 4e generatie Intel Xeon Platform bij Intel.”

Beheer op afstand en meerdere servers:

In het kader van de waardepropositie van GIGABYTE biedt het de GIGABYTE Management Console (GMC) voor BMC-serverbeheer via een webbrowser-gebaseerd platform. Daarnaast is GIGABYTE Server Management (GSM) software beschikbaar om te downloaden op de productpagina's. Deze software kan meerdere servers bewaken en beheren zonder extra licentiekosten. GMC en GSM bieden veel waarde en verminderen de TCO en onderhoudskosten van de klant.

Voor de volledige lijst van producten die de 4e generatie Intel Xeon Scalable processor ondersteunen, bezoekt u de GIGABYTE Server & Moederbord pagina's. Meer details over de nieuwe technologie die in de nieuwe processor is ingebouwd, vindt u op onze Solution pagina.

Om een aanvraag in te diene: Contact Sales
Volg Giga Computing op Twitter: twitter.com/GIGABYTEServer
Volg Giga Computing op Facebook: facebook.com/gigabyteserver

* Intel, het Intel logo en andere Intel merken zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen.

Over Giga Computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de markt voor Enterprise Computing. Als afsplitsing van GIGABYTE behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we als zelfstandig bedrijf meer kunnen investeren in onze kerncompetenties. Wij bieden een compleet productportfolio voor alle workloads van datacenter tot edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data analytics, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde zijn en worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. Ga voor meer informatie naar https://www.gigabyte.com/nl/Enterprise en word lid van onze nieuwsbrief.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}