GIGABYTE lanceert nieuwe AMD 900-serie moederborden
Ondersteuning voor 4-way SLI™ en CrossFireX™ op het AMD-platform
May 31, 2011


  Taipei, Taiwan, 31 mei 2011 –GIGABYTE TECHNOLGY Co. Ltd., toonaangevend fabrikant van moederborden en grafische kaarten, heeft vandaag zijn nieuwste serie AMD-moederborden gelanceerd. Deze serie, die is ontwikkeld met het oog op de binnenkort verkrijgbare AMD FX-processors, biedt als eerste ondersteuning voor de nieuwste AMD 900-chipsets. De GIGABYTE-moederborden uit de 900-serie zijn gericht op enthousiaste gamers en professionele pc-bouwers die willen profiteren van de kracht van het nieuwe AMD-desktopplatform. Denk hierbij aan de binnenkort op de markt komende 8-core AMD FX-processors en de multi-GPU-configuraties die voor de allereerste keer zowel 4-way AMD CrossFireX™ als NVIDIA® SLI™ bieden.
 
"GIGABYTE is er heel trots op een geheel nieuwe serie hoogwaardige AMD-moederborden te kunnen uitbrengen waarvan alle fervente pc-gamers zullen watertanden", merkt Richard Chen, vice-president Wereldwijde Verkoop en Marketing van GIGABYTE, op. "We hebben alle registers opengetrokken om deze moederborden tot het ultieme pc-gaming-platform te maken, met onder andere 4-way SLI- en CrossFireX-videotechnologieën. Dit is de allereerste keer dat deze technologieën zijn toegepast in een ATX-model AMD-moederbord."
 
Belangrijkste kenmerken van GIGABYTE 900-serie*
 
Ondersteuning voor AMD FX-processor


De GIGABYTE-moederborden uit de 900-serie beschikken over de nieuwe AM3+-socket die de binnenkort verwachte, hoogwaardige AMD FX-processors ondersteunen. Dit zijn de allereerste consumentengerichte processors met maximaal acht eigen processorkernen, wat door de ongekende multitaskingkracht ongelofelijke prestaties oplevert bij processorintensieve toepassingen, zoals videobewerking en de weergave van 3D-modellen.
 
 
Baanbrekende ondersteuning voor meerdere grafische processors

De AMD-chipsets uit de 900-serie, die tot wel 42 PCI Express Gen 2.0-banen kunnen hebben, zijn tevens de eerste chipsets die de 4-way AMD CrossFireX-modus én de NVIDIA SLI-modus ondersteunen, wat garant staat voor een grensverleggende 3D-gamingervaring. Met de 900-modellen kunnen daardoor de nieuwste games op de hoogst mogelijke framesnelheden en schermresoluties worden gespeeld. Bovendien biedt de 900-serie ondersteuning voor de nieuwste configuraties met meerdere schermen, waaronder AMD Eyefinity en NVIDIA 3D VISION™.
 

Zwarte AM3+-socket
Alle GIGABYTE-moederborden uit de 900-serie zijn uitgerust met de nieuwe, zwarte AM3+-socket, zodat alle 900-modellen ook achterwaarts compatibel zijn met de op AM3-gebaseerde AMD Phenom II- en Athlon II-processors. De uitvoering met de zwarte AM3+-socket biedt ook een efficiëntere voedingsbelasting en een betere bevestiging van het koelelement.
 
GIGABYTE Ultra Durable™ 3

GIGABYTE Ultra Durable™ 3 heeft twee ounces (56,7 gram) koper voor zowel de voedings- als de aardingslaag, waardoor de systeemtemperatuur drastisch wordt verlaagd. De warmte wordt namelijk op een efficiëntere manier weggevoerd van de kritieke componenten van het moederbord. Zo wordt de warmte van de CPU-voeding afgevoerd via het hele bord. GIGABYTE Ultra Durable™ 3 verlaagt de impedantie van het bord met 50%, waardoor er minder energie verloren gaat en de temperatuur van de componenten verder afneemt. Deze twee ounces koper zorgen ook voor een betere signaalkwaliteit en een lagere elektromagnetische storing, en dus een stabieler systeem, dat beter overklokbaar is.
 

Driver-MOSFET's
Driver-MOSFET's maken een hogere voedingsoverdracht en een hogere efficiëntie bij hogere schakelfrequenties mogelijk, zodat wordt voorzien in de voedingsbehoeften van de hedendaagse processors. Bij Driver-MOSFET's neemt bovendien de spanningsregelaar minder ruimte in beslag, zodat de processorzone schoner en minder vol is.
 
 
 
GIGABYTE 333 Onboard Acceleration
GIGABYTE 333 Onboard Acceleration staat garant voor ongeëvenaarde prestaties, dankzij de in het moederbord geïntegreerde SuperSpeed USB 3.0-technologie en de SATA Revision 3.0-technologie (6 Gbps). Door de extra Marvell SATA 3.0-controller beschikken de moederbordmodellen UD7 en UD5 over een indrukwekkende tien SATA 3.0-poorten. Alle GIGABYTE-moederborden uit de 900-serie bieden een drievoudige USB-boost op alle USB-poorten, zodat zelfs de meest veeleisende USB-apparaten probleemloos kunnen worden gebruikt.
 
GIGABYTE DualBIOS™
GIGABYTE DualBIOS™ biedt twee fysieke BIOS-ROM's die op het moederbord zijn geïntegreerd. Hierdoor kan het systeem snel en naadloos worden hersteld indien zich BIOS-problemen voordoen als gevolg van virussen of verkeerde BIOS-updates. Daarnaast kunnen systemen met GIGABYTE DualBIOS™ nu worden opgestart vanaf harde schijven van 3 TB of meer zonder dat de schijven hoeven te worden gepartitioneerd, wat de oplossing uitermate geschikt maakt voor opslag op grote, enkele schijven.
 
Signaal-ruisverhouding van 108 dB
Alle GIGABYTE-moederborden uit de 900-serie kunnen bogen op de Realtek ALC889-audiocodec, een buitengewone audio-oplossing voor hoogwaardige, meerkanaals HD-audio. In de ALC889 is de conversietechnologie van Realtek verwerkt, waarmee een signaal-ruisverhouding van 108 dB wordt gerealiseerd en dus een betere HD-audiokwaliteit wordt geleverd.
 
GIGABYTE 900-modellen:                                  
 
 

AMD 990FX-chipset
990FXA-UD7 990FXA-UD5 990FXA-UD3 990FXA-D3
AMD 990X-chipset AMD 970-chipset
990XA-UD3 990XA-D3 970A-UD3 970A-D3
 

 
Ga voor meer informatie over de 900-serie GIGABYTE-moederborden naar:
http://www.gigabyte.com/MicroSite/281/900-series.html
 
* Voorzieningen kunnen per model variëren. Raadpleeg de website van GIGABYTE voor meer informatie.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}