GIGABYTE Lanceert G492-ZD0 Server voor NVIDIA HGX™ A100 8-GPU Platform
Dec 03, 2020

Taipei, Taiwan, December 3rd 2020 – GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), een marktleider op het gebied van hoogwaardige servers en workstations, kondigde vandaag de release aan van de GIGABYTE G492-ZD0 voor HPC, AI, en data analyse. Deze server beschikt over en is in staat de nieuwste en beste technologie van PCIe 4.0 tot NVIDIA® Mellanox® NDR 400G InfiniBand te gebruiken voor versnelde GPU-computing en in-network computing.

Belangrijke Technologieën van de G492-ZD0:

  • De NVIDIA A100 GPU heeft 40 GB VRAM met 1,6 TB/s geheugenbandbreedte voor computationele doorvoer op hoog niveau.
  • Uitstekende GPU-naar-GPU-communicatie via 3e gen NVIDIA NVLink & NVSwitch met 600GB/s bandbreedte, 12 NVLink-verbindingen per GPU en verbeterde schaalbaarheid.
  • Vermindering van latency en CPU-gebruik met Mellanox Socket Direct®-technologie. In deze dual-socket-server heeft een enkele CPU toegang tot het netwerk door de communicatiebus tussen de processors en de aangrenzende CPU te omzeilen.
  • PCIe 4.0 zorgt voor snellere onderlinge verbindingen (in vergelijking met PCIe 3.0) en een lage latentie voor NIC's en NVMe-schijven via PCIe-switch-fabric.
  • Ultrasnelle 200Gbps-toegang van GPU's op andere servers met RDMA en HDR InfiniBand.

Introductie naar de G492-ZD0:
Het G492-ZD0 4U-chassisontwerp ondersteunt 8 NVIDIA HGX A100 40GB GPU's voor ongelooflijke GPU-computing kracht op het AMD EPYC processor platform met een gecombineerd aantal van 128 cores.Deze server ondersteunt 32 DIMM's van 3200 MHz DDR4 voor een totaal van 8TB systeemgeheugen. Voor opslag zijn er 8 x 2.5” inch U.2 NVMe / SATA drive bays. Er zijn ook 8 x low-profile (Gen 4 x16) uitbreidingssloten voor uitgebreide netwerken of opslag. Daarnaast zijn er dubbele 10GbE LAN-poorten. Het systeem wordt van stroom voorzien door een 3 + 1 80 PLUS Platinum 3000W redundante PSU's.

Beheer op afstand van meerdere servers:
Als onderdeel van de waardepropositie van GIGABYTE bieden ze de GIGABYTE Management Console (GMC) voor BMC-serverbeheer via een webbrowser gebaseerd platform. Of het nu gaat om server monitoring, het bijwerken van BIOS en firmware of beheer op afstand, GMC biedt de oplossing. Bovendien is GIGABYTE Server Management (GSM) software gratis te downloaden en te gebruiken om meerdere servers te monitoren en te beheren. GMC en GSM bieden extra functies terwijl ze de licentie- en onderhoudskosten voor de klant laag houden.

Meer informatie over GIGABYTE-servers: https://www.gigabyte.com/
Volg GIGABYTE op Facebook: facebook.com/gigabyteserver
Volg GIGABYTE op Twitter: twitter.com/GIGABYTEServer
Verdere vragen neem contact met ons op: marketing@gigacomputing.com

* AMD, the AMD Arrow logo, AMD EPYC, and combinations thereof are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. NVIDIA, the NVIDIA logo, NVIDIA NGC, HGX, HGX A100, and Mellanox are trademarks and/or registered trademarks of NVIDIA Corporation and/or Mellanox Technologies in the U.S. and other countries. Other company and product names may be trademarks of the respective companies with which they are ssociated.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}