Giga Computing brengt eerste workstationmoederborden uit die DDR5- en PCIe Gen5-technologieën ondersteunen
Twee verschillende Intel Xeon-workstationplatforms voor alle workloads
Mar 14, 2023

14 maart 2023 ─ Giga Computing, een dochteronderneming van GIGABYTE en marktleider in hoogwaardige servers, servermoederborden en workstations, kondigde vandaag twee nieuwe workstationmoederborden aan, GIGABYTE MW83-RP0 en MW53-HP0, die zijn gebouwd ter ondersteuning van de Intel® Xeon® W-3400- of Intel Xeon W-2400-desktopworkstationprocessors. Het nieuwe CPU-platform, dat is ontwikkeld op de Intel W790-chipset, is het eerste workstationplatform op de markt dat zowel DDR5- als PCIe 5.0-technologie ondersteunt. Dit platform blinkt uit in veeleisende toepassingen zoals complexe 3D CAD, AI-ontwikkeling, simulaties, 3D-rendering en meer.

Vorderingen in de nieuwe generatie Intel Xeon W-processors
De nieuwe generatie Intel "Sapphire Rapids" Xeon W-3400 & W-2400-serieprocessors voegt enkele belangrijke voordelen toe aan de workstationprocessors in vergelijking met de vorige generatie "Ice Lake" Xeon W-3300-processors. Net als de voorgaande versie ondersteunen de nieuwe Xeon-processors een 8-kanaals geheugen tot 4 TB. De nieuwe Xeon CPU's zijn echter overgestapt op DDR5, wat ongelooflijk voordelig is vanwege de grote toename van geheugenbandbreedte. Ten tweede: hogere CPU-prestaties bij de meeste workloads, deels door het hogere aantal CPU-cores en hogere kloksnelheden. Zoals gezegd ondersteunen de nieuwe Xeon-processors PCIe Gen5-apparaten en -snelheden voor een hogere doorvoer tussen de CPU en apparaten zoals de GPU. Bovendien wordt CXL ondersteund, zodat accelerators en NIC's kunnen profiteren van de verbeterde bandbreedte. Om AI en deep learning te versnellen, heeft Intel zijn AVX-512-oplossing verbeterd door ondersteuning voor AMX/TMUL en BFloat16-instructies toe te voegen. Dit is slechts een greep uit de vele voordelen van de nieuwe Intel Xeon W-processor. Maar er zijn nog veel meer voordelen, zoals een betere beveiliging. Ga naar Intel’s website voor meer informatie over Intel’s Xeon W-processor.

Twee verschillende moederborden en twee verschillende platforms
Van de twee nieuwe GIGABYTE-moederborden heeft het iets grotere moederbord van 12”x10,5” (30,48 cm x 26,67 cm), MW83-RP0, meer mogelijkheden dan het standaard ATX-moederbord MW53-HP0. De MW83 is speciaal ontworpen voor de Intel Xeon W-3400-serieprocessors van professionele workstations met maximaal 56 cores en 112 PCIe-lanes, terwijl de MW53 is gebouwd voor de Intel Xeon W-2400-serieprocessors van alledaagse workstations met maximaal 24 cores en 64 PCIe-lanes. Bovendien ondersteunen beide moederborden tot 2TB geheugen met acht geheugen-DIMM's: het Xeon W-3400-platform heeft een 8-kanaals geheugen, terwijl het W-2400-platform een 4-kanaals geheugen heeft. Vanuit processoroogpunt is er dus een duidelijk productverschil en dat geldt ook voor de twee verschillende GIGABYTE-workstationmoederborden.

▲ MW83-RP0
▲ MW53-HP0

GIGABYTE MW83-RP0 en MW53-HP0
Er zijn twee soorten GIGABYTE-moederborden ontworpen voor alle niveaus van computerintensieve, professionele workloads met zakelijke functionaliteiten. De Intel W790-chipset biedt een schat aan snelle doorvoeropties, of het nu gaat om PCIe 5.0-lanes voor GPU's en drives of USB 3.2 Gen2 (10Gbps)-poorten voor USB-apparaten. Gebruikers die gebruik maken van een CPU met een hoger aantal cores, snelle ingebouwde 10GbE LAN-poorten en veel uitbreidingsslots zullen kiezen voor de MW83-RP0, terwijl meer budgetgerichte gebruikers zullen kiezen voor de MW53-HP0, die uitermate geschikt is voor zware computer workloads. Eén ding dat moet worden opgemerkt is dat elk moederbord slechts één processorserie ondersteunt vanwege het type processor carrier clip dat bij elk moederbord wordt geleverd. De W-3400-serie gebruikt een E1A (XCC) carrier clip die in de MW83-doos zit. De W-2400 gebruikt een E1B (MCC) carrier clip die ook in de MW53-doos zit. Tenslotte hebben beide moederborden BMC's voor monitoring en beheer op afstand. En om extra waarde aan de nieuwe borden toe te voegen, biedt GIGABYTE GIGABYTE-managementconsole (GMC) aan voor BMC-servermanagement via een webbrowser-gebaseerd platform. Daarnaast kan software van GIGABYTE-servermanagement (GSM) worden gedownload op de productpagina's. Deze software kan meerdere servers monitoren en beheren zonder dat daarvoor extra licentiekosten moeten worden betaald. GMC en GSM bieden een grote waarde en verminderen de totale eigendomskosten en de onderhoudskosten van de klant.

MW83-RP0MW53-HP0
Vormfactor SSI-CEB ATX
CPU-serie-ondersteuning Intel Xeon W-3400 Intel Xeon W-2400
Geheugenkanalen 8-kanaals 4-kanaals
DDR5-ondersteuning 8 x DIMMs; RDIMM/3DS-DIMM
Uitbreidingsslots 5 x PCIe 5.0 x16
2 x PCIe 4.0 x16
4 x PCIe 5.0 x16
1 x PCIe 3.0 x4
Opslag 2 x M.2 (Gen4 x4)
2 x SlimSAS (voor 8 x SATA)
3 x M.2 (Gen4 x4)
8 x SATA
Servermanagement ASPEED AST2600
LAN 2 x 10GbE
1 x MLAN
2 x 2.5GbE
1 x MLAN
Achterkant I/O USB-poorten 3 x USB 3.2 Gen2 Type-A
1 x USB 3.2 Gen2x2 Type-C
5 x USB 3.2 Gen2 Type-A
1 x USB 3.2 Gen2x2 Type-C

Om een aanvraag in te diene: Contact Sales
Media contact: Bernice Slot bernice@giga-byte.nl
Volg Giga Computing op Twitter: https://twitter.com/GIGABYTEServer
Volg Giga Computing op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/giga-computing/

Over Giga Computing
Giga Computing Technology is een innovator en leider in de markt voor Enterprise Computing. Als afsplitsing van GIGABYTE behouden we onze hardware-expertise op het gebied van productie en productontwerp, terwijl we als zelfstandig bedrijf meer kunnen investeren in onze kerncompetenties. Wij bieden een compleet productportfolio voor alle workloads van datacenter tot edge, inclusief traditionele en opkomende workloads in HPC en AI tot data analytics, 5G/edge, cloud computing en meer. Onze langdurige partnerschappen met belangrijke technologie leiders zorgen ervoor dat onze nieuwe producten de meest geavanceerde zijn en worden gelanceerd met nieuwe partner platforms. Onze systemen belichamen prestaties, veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid. Ga voor meer informatie naar https://www.gigabyte.com/Enterprise en word lid van onze nieuwsbrief.

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}