GIGABYTE Lanceert Nieuwe 6 Serie Moederborden
Lvert Max. CPU Power op 2e Generatie Intel® Core™ Processors
Jan 06, 2011

Taipei, Taiwan – 6 januari 2011 – GIGABYTE TECHNOLOGY, een toonaangevende fabrikant van moederborden, grafische kaarten en informatica hardware oplossingen heeft vandaag hun nieuwste generatie moederborden met de nieuwe 2e generatie Intel® Core™ processors (ook bekend als Sandy Bridge) gelanceerd. De nieuwe serie moederborden zijn gebaseerd op de Intel® P67 en H67 Express Chipsets en leveren een scala aan geavanceerde functies die zijn ontworpen om Maximum CPU Power te leveren.
De GIGABYTE 6-serie moederborden ondersteunen dual channel DDR3 geheugen voor een razendsnelle geheugen snelheid van 2200 mHz en sneller dankzij de geïntegreerde geheugen controller van de 2e generatie Intel® Core™ CPU’s. Bovendien beschikken deze CPU’s over de Intel® Turbo Boost 2.0 technologie, die in staat is om de stroom van de idle processor cores af te sluiten en ze om te leiden naar de actieve cores voor aanzienelijke prestatie winst, en tegelijkertijd energie efficiënter te werken. Ook heeft dit bord de belangrijkste GIGABYTE technologieën aan boord, zoals de industrie leidende 24 fase power design, een Intel® goedgekeurde Intersil Voltage Regulator Down (VRD) 12 compliant PWM controller, Dual CPU Power, Driver MOSFETs (de nieuwe toevoeging bij GIGABYTE’s Ultra Durable 3 features), de zelf ontwikkelde DualBIOS™ 3TB+ HDD technologie, 10 USB 3.0 poorten (een totaal van 18 USB poorten met 8 USB 2.0), 3-Wegs SLI/CrossFireX ondersteuning, 3x USB Power, On/Off Charge en meer...

Een uitgebreid assortiment aan GIGABYTE 6 serie moederborden zullen beschikbaar zijn bij de launch, met tien ATX modellen en zeven Micro-ATX modellen. Ze volgen GIGABYTE’s normale benamings schema, beginnend met de P67A-UD7 tot en met de H67M-D2. Opmerkelijk zijn de 3 modellen die zich richten op de SMB (Small en Medium Business) markt, namelijk de B65M-D2H, de B65M-D2 en de Q67M-S2H. Extra modellen staan gepland voor het eerste en tweede kwartaal, waarmee er verwacht word 40+ GIGABYTE socket 1155 modellen beschikbaar te hebben in het midden van 2011.

GIGABYTE 6 Series Moederborden - ATX form factor

 

P67A-UD7

P67A-UD5

P67A-UD4

P67A-UD3P

P67A-UD3R

P67A-UD3

PH67A-UD3

PH67-UD3

B65A-D3

H67A-UD3H

 

GIGABYTE 6 Series Moederborden - Micro ATX form factor

H67MA-UD2H

H67M-UD2H

H67MA-D2H

H67M-D2

B65M-D2H

B65M-D2

Q67M-S2H

 

 

 

 

“Dit is de meest belangrijke launch in jaren omdat we verwachten dat de LGA 1155 socket voor de komende jaren is,” zegt Tim Handley, Deputy Director of Motherboard Marketing van GIGABYTE. “Daarom plannen we bijna 50 verschillende modellen voor het midden van het jaar. Het is spannend voor ons om zoveel high-end functies op de main stream en instap modellen te implementeren, zoals het Max CPU Power VRM ontwerp dat voor het eerst werd geïntroduceerd op de X58A-UD9. Dit geeft onze producten een serieuze voorsprong in de martk. We zijn meer dan klaar voor Sandy Bridge, en we kijken er naar uit!”

Nieuwe VRD 12 (Voltage Regulator Down) Specificatie Ontwerp

De GIGABYTE 6 serie moederborden zijn ontworpen met Intel´s laatste Volt Regulator Down specificatie (VRD 12) doormiddel van de Intel gecertificeerde Intersil PWM controller die SerialVID (SVID) mogelijk maakt om stroom beheer informatie te versturen tussen de processor en de spanningsregelaar controller. Dit maakt robuustere en efficiëntere signaal controle tussen de CPU en PWM controller mogelijk, om zo een energie efficiënt platform te leveren.

Maximale CPU stroom toevoer

De GIGABYTE 6 serie moederborden, met hun unieke CPU stroom ontwerp belooft om eerste klas syteem performance en stabiliteit te leveren. Met maximaal 24 fase stroomtoevoer, Dual CPU Power en Power Phase Boost met Multi-gear Switching. De leidende moederbord CPU stroomtoevoer technologie is snel beschikbaar op de performance en mainstream modellen in plaats van alleen de extreme modellen, zoals in het verleden.

 


Dual CPU Power

GIGABYTE’s eigen DUAL CPU Power-technologie zorgt ervoor dat CPU VRM stroomfasen gelijkmatig verdeeld worden in 2 sets die in samen werken. Zo kan 1 set uitrusten, terwijl de andere actief is, in tegenstelling tot het traditionele ontwerp waar alle fasen altijd actief zijn. Dus GIGABTE Dual CPU Power halveert het werk dat gedaan word door elke set van fasen om zo de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het moederbord te verbeteren.

 

 

 

Driver MOSFETs

Door het opnemen van de MOSFET en driver IC in overeenstemming met de Intel® Driver-MOSFET specificatie, maakt het de GIGABYTE 6 serie moederborden mogelijk een hogere stroom toevoer en een grotere efficiëntie bij hogere schakelfrequenties te leveren om aan de eisen van de moderne processoren te voldoen. Driver-MOSFET helpen ook bij het reduceren van de VRM eisen om een schone, minder rommelige CPU zone te leveren.

GIGABYTE DualBIOS™ met 3TB+ HDD Ondersteuning

GIGABYTE DualBIOS™ is een gepatenteerde technologie die automatisch de BIOS gegevens hersteld als de hoofd BIOS crasht of failed. Met 2 fysieke BIOS ROM’s geïntegreerd zorgt GIGABYTE DualBios™ voor een snel en naadloos herstel van schade door virussen of een onjuiste BIOS update. Bovendien ondersteunt GIGABYTE DualBIOS™ het opstarten van hardeschijven die 3TB (terabyte) of meer zonder te de noodzaak om te partitioneren en verzekerd gebruik van hoge volume schijven in de toekomst.

Ondersteuning voor 2e Generatie Intel® Core™ Processors

De GIGABYTE 6 serie moederborden, met de industrie leidende CPU stroom toevoer zijn de beste keus voor de nieuwe 2e Generatie Intel® Core™ processors (socket LGA1155). Deze CPU’s introduceren de nieuwe Sandy Bridge micro architectuur met  Intel® AVX instructies, geoptimaliseerd met Turbo Boost en Hyper-Threading technologie welke een enorme verbetering belooft in intensieve applicaties. GIGABYTE 6 serie moederborden bieden een aanvullende performance boost door de CPU te unlocken met de gebruiksvriendelijke GIGABYTE EasyTune 6 overclock utility die het mogelijk maakt om te overclocken vanuit de Windows® omgeving.

PC Gaming, Video/Foto Bewerking, Home Cinema, en Meer…

GIGABYTE 6 serie modellen ondersteunen CrossFireX™ of SLI™ multi-graphics technologieën die het de gebruiker mogelijk maakt hun PC in een game-monster te veranderen voor een meeslepende 3D gaming ervaring. Als alternatief kunnen gebruikers met minder grafische kracht de nieuwe Intel® HD Graphics 2000/3000 videokaart gebruiken welke geïntegreerd is in de CPU (alleen bepaalde moederborden met de Intel®H76 Express Chipset ondersteunen deze optie. Kijk op de GIGABYTE website voor meer informatie). Intel® HD Graphics 2000/3000 bevatten de Intel® Advanced Vector Extensions (AVX) en Intel® Quick Sync Video die het gebruikers mogelijk maakt video’s en foto’s snel en efficiënt te bewerken of om te zetten. De nieuwe Intel® HD Graphics bevat ook de Intel® Clear Video HD Technologie die spectaculaire Full HD 1080p Blu-ray afspeelmogelijkheid bied op de GIGABYTE H67 serie moederborden met multiple display interfaces zoals DVI, HDMI, D-sub en Display Port.

High Performance Data Opslag

Met meer USB 3.0 poorten dan ooit (tot en met 10 op de P67A-UD7) bieden de GIGABYTE 6 serie moederborden extreem snelle connectiviteit voor draagbare flash- en externe back-up schijven (tot 10x sneller dan USB 2.0). Configureer uw pc met een SATA 6Gbps hardeschijf als Besturings systeem en applicatie schijf voor een flinke prestatie winst tijdens dagelijkse taken. Gecombineerd met SATA6Gbps bied GIGABYTE XHD Technologie een prestatie winst tot theoretisch 4x dan SATA 3Gbps door een simpele en intuïtieve utility, die het gebruikers mogelijk maakt hun systemen en applicaties sneller op te starten dan ooit van te voren.

Bezoek voor meer informatie over de GIGABYTE 6 serie moederborden het GIGABYTE Tech Daily blog of de officiële moederborden website.

Deel het nieuws op Facebook en Twitter

{{AsideSubscribeInfo.buttonText}}